Hvor mange procent chance for at blive gravid?

Statistikkerne og den procentuelle chance for at blive gravid, stiger undersøgelserne stadig mod hinanden. Når det kommer til at blive gravid, er der gjort en masse forskning. Selvom resultaterne kan give dig en ide om dine chancer for at blive gravid, siger de ikke noget om din personlige situation. Lad ikke dig blive fjernet fra kortet ved hjælp af følgende figurer om at blive gravid.

Mulighed for at blive gravid efter alder

Tallene viser, at alder spiller en vigtig rolle i chance for at blive gravid og især en (sund) graviditet. Kvinder på 40 år og ældre kan meget vel blive gravide med sunde børn. Men chancerne for en sund graviditet i en alder af 40 er betydeligt lavere end i en alder af 25 år. For eksempel har en kvinde på 25 år ca. 30-35% chance for at blive gravid at blive per cyklus. Hvis hun er 45 år gammel, er den chance kun der 3-5% pr. Cyklus. Det er en betydelig reduktion.

Årsagen til dette er, at bestanden af ​​ægceller langsomt falder. Fordi hver måned en del eller 20 begynder at modnes, hvoraf en (eller to) frigives. Da det samlede antal æg ved fødslen allerede er til stede i kroppen, har de 'gode' æg været i et stykke tid, før en kvinde stopper menstruation.

Større chance for abnormaliteter ved fødslen

Ud over det faktum, at det er sværere at blive gravid, hvis du er 35 år gammel, er chancen for abnormiteter i barnet også større. Chancen for miskram og medfødte abnormiteter øges. Chancen for at få en baby med Downs syndrom er kun 1 i 476 i en alder af 25, mens 45 år er 1 i 21.
Men som sagt før: Disse statistikker og procentvise muligheder giver kun et billede og er ikke nødvendigvis gældende for din personlige situation.

Hvor mange måneder tager det i gennemsnit at blive gravid?

Hvad der kan være godt at vide, især hvis du ikke bliver gravid med det samme: At 93% af de frugtbare par, der forsøger at få et barn, bliver gravid inden for 1 år! Chancen er ret lille, at du bare hører til de sidste 7%.

Nedenfor kan du se et bord, hvor du kan se efter, hvor mange måneder par bliver gravid. De antager 100 par, der ønsker at blive gravid. Efter 6 måneders retssag ser du for eksempel at der er 33 par tilbage, som endnu ikke er gravid.

Hvis du stadig bekymrer dig om din fertilitet, kan du aftale med din læge. Du kan så spørge ham om han vil henvise dig til en gynækolog. Han vil nok kun henvise dig, hvis du har forsøgt at blive gravid i mere end 12 måneder.

Efterlad Din Kommentar